Massages

Sportmassage

Sportmassage is bedoeld om o.a. een betere doorbloeding van spieren te krijgen, het behandelen van (sport) blessures en preventie van blessures, tapen en verzorging zijn ook een onderdeel hiervan.  2016 heb ik de Medische Basis Kennis op HBO niveau gevolgd waardoor veel zorgverzekeraars mijn behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden.

 

Shiatsu

Shiatsu is een drukpuntmethode gebaseerd op de energiebanen van ons lichaam die zeer effectief is bij nek / schouder problemen, maar ook voor hoofdpijn of obstipatie. Een mooie massagetechniek en heel goed te combineren met andere vormen van massage.

Zen-Shiatsu

Dit is een techniek die ingaat op de energiebanen de zogenoemde meridianen.

Zen-Shiatsu wordt in principe op de grond beoefend op een futon (soort matras), cliënt draagt makkelijk zittende kleding.

Stress-beheersing

Om in deze drukke wereld waarbij stress steeds meer een rol gaat spelen in ons leven, is het leren ontspannen en niet altijd aan een bepaald beeld te hoeven voldoen echt belangrijk, vaak krijg ik mensen op tafel waarbij veel emoties los komen, mijn behandelingen zijn vaak een combinatie van massage, gesprekken en ontspanning of visualisaties.

Tui-Na

Tui-Na is de originele traditionele Chinese behandelwijze welke ik in de praktijk heb mogen leren in China tijdens een studiereis. Een prachtige combinatie van rollen, kneden, kloppen en schudden.

Voetreflexologie

Door een zone op je voet te behandelen kun je een klacht laten verminderen, In je voeten zijn de reflexzones van je lichaam te behandelen, dit is een perfectie aanvulling op een behandeling.

Medical Taping Concept

 

Je hebt ze vast wel eens gezien, sporters met die gekleurde strepen tape op hun lichaam. Dit is een vorm van taping die de structuren ondersteunen en door een unieke elasticiteit een goede ondersteuning bieden voor de sporter. Maar ook voor diverse andere toepassingen. Denk aan hooikoorts, lymfe-drainage enz.

Moxa

Moxa is op verschillende manieren te gebruiken, met brandend staafje die boven de huid wordt gehouden en de energiebaan volgt, of met een moxa-lamp die boven de pijnlijke plek wordt gehouden.

 

Cupping

door middel van cupping krijg je een betere doorbloeding door het vacuumtrekken van de huid, kan meteen enkele cup of meerdere